Rijksmuseum bezoek, Amsterdam

Rijksmuseum bezoek, Amsterdam

Wil je alles weten over een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het Rijksmuseum is een beroemd museum in het hart van de stad en biedt een schat aan kunsthistorie om te ontdekken. Tijdens je bezoek word je ondergedompeld in de rijke culturele erfgoed van Nederland, met meesterwerken en unieke exposities die je niet wilt missen.

Toegang Rijksmuseum en tickets

Voordat je het Rijksmuseum bezoekt, is het belangrijk om te weten hoe je toegang kunt krijgen en tickets kunt kopen. In dit gedeelte vertellen we je alles over de verschillende toegangsopties, prijzen en openingstijden van het museum. Daarnaast geven we je handige informatie over het reserveren van tickets en eventuele kortingen die beschikbaar zijn.

Om toegang te krijgen tot het Rijksmuseum kun je ter plaatse een ticket kopen of van tevoren online reserveren. Het wordt echter aanbevolen om vooraf je tickets te reserveren om wachtrijen te vermijden, vooral tijdens drukke periodes.

Online tickets reserveren:

 • Bezoek de officiële website van het Rijksmuseum om tickets te kopen.
 • Volg de instructies op de website om het aantal tickets en de gewenste datum en tijd van je bezoek te selecteren.
 • Betaal veilig en eenvoudig online met verschillende betaalmethoden.
 • Je ontvangt de tickets via e-mail, die je kunt laten zien op je mobiele apparaat of kunt uitprinten.

Tickets ter plaatse kopen:

 1. Ga naar de ticketbalie van het Rijksmuseum bij aankomst.
 2. Kies het type ticket dat je wilt (bijv. volwassenen, kinderen, groepstickets).
 3. Betaal contant of met pinpas/creditcard.
 4. Je krijgt een fysiek ticket dat je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het museum.

Het Rijksmuseum hanteert verschillende prijzen voor verschillende bezoekers, zoals volwassenen, kinderen, studenten en groepen. Kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum, maar moeten wel een geldig identiteitsbewijs tonen. Het museum biedt ook kortingen aan voor houders van bepaalde museumkaarten en CJP-pashouders.

Wat betreft de openingstijden is het Rijksmuseum dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat het museum op sommige feestdagen gesloten kan zijn, dus controleer altijd de actuele openingstijden voordat je je bezoek plant.

toegang Rijksmuseum

Kunstcollectie van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende kunstcollectie. Het museum herbergt meesterwerken van beroemde Nederlandse kunstenaars zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Tijdens je bezoek aan het Rijksmuseum kun je genieten van deze prachtige kunstwerken en nog veel meer.

De kunstcollectie van het Rijksmuseum omvat diverse bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van de bekendste werken is Rembrandt’s “De Nachtwacht”, een meesterwerk dat het hoogtepunt vormt van de collectie. Daarnaast vind je er ook andere iconische schilderijen, zoals Vermeer’s “Het Melkmeisje” en Van Gogh’s “Zonnebloemen”.

Naast deze bekende meesterwerken heeft het Rijksmuseum ook een uitgebreide collectie van andere kunstenaars en kunststromingen. Van prachtige portretten tot landschappen en historische taferelen, er valt zoveel te ontdekken. Het is een ware verkenningstocht door de Nederlandse kunstgeschiedenis.

“Het Rijksmuseum biedt een unieke kans om enkele van de grootste artistieke prestaties in de Nederlandse geschiedenis te ervaren. Het is een absolute must-visit bestemming voor kunstliefhebbers.” – Kunstcriticus

Bij een bezoek aan het Rijksmuseum kun je dus niet alleen genieten van de wereldberoemde meesterwerken, maar ook een breder perspectief krijgen op de Nederlandse kunst en cultuur door de eeuwen heen. Het is een culturele reis die je niet wilt missen.

Unieke exposities in het Rijksmuseum

Naast de vaste collectie organiseert het Rijksmuseum regelmatig unieke exposities. Hier kun je speciale tentoonstellingen bewonderen die vaak een bijzonder thema hebben of werken tonen van internationale kunstenaars.

Deze exposities bieden een unieke kans om kennis te maken met kunstwerken die tijdelijk te zien zijn in het Rijksmuseum. Het museum staat bekend om zijn aandacht voor kwaliteit en originaliteit, en de exposities zijn dan ook altijd van hoge kwaliteit.

Een van de recente exposities die veel lof kreeg, was “Rembrandt en de Gouden Eeuw”. Deze tentoonstelling bracht verschillende meesterwerken van Rembrandt en andere kunstenaars uit de 17e eeuw bij elkaar, en gaf een uniek inzicht in deze belangrijke periode uit de Nederlandse kunstgeschiedenis.

“De unieke exposities in het Rijksmuseum bieden bezoekers de mogelijkheid om kunstwerken te zien die elders niet te vinden zijn. Het is een geweldige kans om het museum telkens opnieuw te ontdekken en nieuwe perspectieven op kunst te verkennen.”

Enkele aankomende exposities in het Rijksmuseum zijn onder andere “Vermeer: Meester van het Licht” en “Modern Dutch Design”. Deze tentoonstellingen belichten respectievelijk het meesterschap van Vermeer en de invloed van Nederlandse ontwerpers op het gebied van design.

Om op de hoogte te blijven van de huidige en komende exposities in het Rijksmuseum, kun je de officiële website raadplegen of contact opnemen met de museuminformatie.

Unieke exposities in het Rijksmuseum:

 • Tentoonstelling: Vermeer: Meester van het Licht
 • Tentoonstelling: Modern Dutch Design
 • Tentoonstelling: Rembrandt en de Gouden Eeuw

unieke exposities in het Rijksmuseum

Dit is een van de vele hoogtepunten die je kunt ervaren tijdens je bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Vergeet niet om voldoende tijd in te plannen om de unieke exposities te verkennen en te genieten van de prachtige kunst in dit wereldberoemde museum.

Virtuele tour door het Rijksmuseum

Als je niet in staat bent om fysiek het Rijksmuseum te bezoeken, dan is er gelukkig ook de mogelijkheid om een virtuele tour te maken. Hierdoor kun je vanuit huis toch genieten van de prachtige kunstcollectie en de indrukwekkende architectuur van het museum.

Met een virtuele tour kun je op je eigen tempo door het museum navigeren en verschillende zalen en kunstwerken ontdekken. Je kunt inzoomen op details, informatie lezen en zelfs audio- en videofragmenten bekijken die je meer inzicht geven in de kunstwerken. Het is een interactieve manier om het Rijksmuseum te verkennen zonder fysiek aanwezig te zijn.

Om een virtuele tour te maken, hoef je alleen maar naar de website van het Rijksmuseum te gaan. Daar vind je een speciale sectie waar je kunt kiezen voor de virtuele tour. Zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt, zodat je optimaal kunt genieten van de virtuele ervaring.

Tijdens de virtuele tour kun je verschillende hoogtepunten van het Rijksmuseum bewonderen. Zo kun je bijvoorbeeld de Nachtwacht van Rembrandt van dichtbij bekijken en de prachtige werken van Johannes Vermeer bewonderen. Je kunt ook de architectuur van het museum zelf verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis achter het gebouw.

Een virtuele tour door het Rijksmuseum is niet alleen een alternatieve manier om het museum te ervaren, maar het is ook een geweldige optie voor mensen die bijvoorbeeld niet in staat zijn om te reizen of beperkt zijn in hun mobiliteit. Het biedt de mogelijkheid om de kunst en cultuur van het Rijksmuseum toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Dus, of je nu in staat bent om het Rijksmuseum fysiek te bezoeken of niet, een virtuele tour is zeker de moeite waard. Het stelt je in staat om de prachtige kunstwerken en historische schatten van het museum te ontdekken, waar je ook bent.

Praktische informatie voor je Rijksmuseum bezoek

Als je van plan bent om het Rijksmuseum te bezoeken, is het handig om op de hoogte te zijn van enkele praktische zaken. Allereerst zijn de openingstijden van het museum belangrijk om te weten. Het Rijksmuseum is geopend van maandag tot en met zondag, van 9:00 uur ’s ochtends tot 17:00 uur ’s middags.

Wat betreft de bereikbaarheid is het museum uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt de tram nemen naar de halte Rijksmuseum, of de bus naar het Museumplein. Ook met de fiets of te voet is het museum goed te bereiken. Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, dus het is aan te raden om met het openbaar vervoer te komen.

Tijdens je bezoek aan het Rijksmuseum kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten. Er zijn garderobes beschikbaar waar je je jas en tas kunt achterlaten. Daarnaast zijn er toiletten, een museumwinkel en een café waar je iets kunt eten of drinken.

Als je meer wilt weten over de kunstwerken en geschiedenis van het Rijksmuseum, kun je overwegen om een rondleiding te boeken. Er zijn diverse rondleidingen beschikbaar, zowel voor individuele bezoekers als groepen. Een rondleiding kan je bezoek nog interessanter en informatiever maken.

FAQ

Hoe koop ik tickets voor het Rijksmuseum?

Tickets voor het Rijksmuseum kunnen worden gekocht via de officiële website van het museum. Je kunt kiezen uit verschillende toegangsopties, zoals reguliere tickets en speciale tickets voor tijdelijke tentoonstellingen. Het is raadzaam om je tickets vooraf online te reserveren, vooral tijdens drukke periodes, om lange wachtrijen te vermijden.

Wat zijn de openingstijden van het Rijksmuseum?

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat de laatste toegang tot het museum om 16:30 uur is. Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken, dus het is raadzaam om de officiële website van het museum te raadplegen voor de meest recente informatie.

Zijn er bepaalde bezienswaardigheden die ik niet mag missen in het Rijksmuseum?

Het Rijksmuseum herbergt vele hoogtepunten, maar er zijn enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek. Een must-see is bijvoorbeeld ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, een icoon van de Nederlandse kunstgeschiedenis. Andere hoogtepunten zijn onder meer werken van Vermeer, Van Gogh en andere beroemde Nederlandse meesters.

Kan ik een virtuele tour maken door het Rijksmuseum?

Ja, het Rijksmuseum biedt ook de mogelijkheid om een virtuele tour te maken. Via de officiële website kun je een virtuele rondleiding maken door de verschillende zalen en kunstwerken van het museum. Deze tour geeft je een indruk van de collectie en de architectuur van het museum, maar kan uiteraard niet de volledige museumervaring vervangen.

Zijn er rondleidingen beschikbaar in het Rijksmuseum?

Ja, het Rijksmuseum biedt zowel reguliere rondleidingen als specialistische rondleidingen aan. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en talen, afhankelijk van je interesses en voorkeuren. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral tijdens drukke periodes, om verzekerd te zijn van een plek.

Kan ik mijn bezoek aan het Rijksmuseum combineren met andere bezienswaardigheden in Amsterdam?

Zeker! Het Rijksmuseum ligt in het hart van Amsterdam en er zijn vele andere bezienswaardigheden in de buurt die je kunt bezoeken. Enkele populaire attracties in de omgeving zijn het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Vondelpark. Je kunt ook een rondvaart maken door de grachten van Amsterdam om de stad vanaf het water te verkennen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp