Speurtocht in het Louvre

Speurtocht in het Louvre

Ben je op zoek naar een spannende en educatieve kinderactiviteit in het Louvre? Dan is de Speurtocht in het Louvre de perfecte keuze voor jou! Deze interactieve rondleiding is speciaal ontworpen om kinderen op een leuke en boeiende manier kennis te laten maken met kunst en cultuur. Tijdens deze avontuurlijke zoektocht zullen kinderen historische schatten ontdekken en meer leren over de rijke geschiedenis van het museum.

Met de Speurtocht in het Louvre kunnen kinderen op een interactieve manier kunst ontdekken en een diepgaandere waardering ontwikkelen voor de kunstwerken die het museum te bieden heeft. Daarnaast biedt deze educatieve speurtocht ook een culturele ervaring voor het hele gezin. Ouders en volwassenen kunnen samen met hun kinderen deelnemen aan de activiteiten en genieten van een leerzame en plezierige dag in een van ’s werelds meest beroemde musea.

Wil je deelnemen aan de Speurtocht in het Louvre? Vergeet dan niet om van tevoren te reserveren, aangezien dit een populaire kinderactiviteit is. Op de website van het Louvre vind je meer informatie over de tijden, kosten en mogelijkheden voor reserveringen. Maak van kunst ontdekken een avontuur en creëer een onvergetelijke ervaring voor jou en je kinderen in het Louvre!

Een unieke museumervaring voor kinderen.

De Speurtocht in het Louvre is een unieke museumervaring speciaal ontworpen voor kinderen. Met een educatieve en interactieve rondleiding kunnen kinderen kunst ontdekken op een speelse en boeiende manier.

De educatieve speurtocht biedt kinderen de mogelijkheid om op een avontuurlijke manier kennis te maken met het Louvre. Tijdens de interactieve rondleiding worden ze uitgedaagd om op ontdekkingsreis te gaan en zelf op zoek te gaan naar bijzondere kunstwerken en historische schatten.

Met behulp van leuke opdrachten en vragen worden kinderen gestimuleerd om actief deel te nemen aan het leerproces en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Zo leren ze spelenderwijs meer over kunst, geschiedenis en cultureel erfgoed.

Kinderen zullen zich geen moment vervelen tijdens deze interactieve speurtocht. Het is een geweldige manier om hen op een educatieve en boeiende manier in contact te brengen met kunst en cultuur. – Stefanie, moeder van twee

 • De speurtocht is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden, zodat iedereen kan deelnemen.
 • Het Louvre is een inspirerende omgeving waar kinderen zich kunnen onderdompelen in de wereld van kunst.
 • Tijdens de speurtocht worden belangrijke vaardigheden zoals observatie, kritisch denken en probleemoplossing ontwikkeld.
 • De interactieve elementen zorgen voor een speelse en betrokken ervaring.

Ontdek de schatten van het Louvre

Tijdens de speurtocht krijgen kinderen de kans om enkele van de meest iconische kunstwerken ter wereld te ontdekken. Van de Mona Lisa tot de Venus van Milo, er valt veel te zien en te leren in het Louvre.

De interactieve rondleiding leidt kinderen door de verschillende galerijen en zorgt ervoor dat ze een goed beeld krijgen van de diversiteit aan kunstwerken die het museum te bieden heeft.

“Ik vond het fantastisch om mijn kinderen te zien genieten van de speurtocht. Ze waren zo enthousiast om alle kunstwerken te ontdekken en waren trots op zichzelf toen ze alle opdrachten hadden voltooid. Een geweldige ervaring!” – Karin, ouder

Met behulp van aanwijzingen en interessante feiten leren kinderen niet alleen over de kunstwerken zelf, maar ook over de verhalen erachter. Op deze manier wordt kunst levendig en toegankelijk gemaakt voor jonge bezoekers.

Ontdek de historische schatten van het Louvre.

Tijdens de museum speurtocht in het Louvre zullen kinderen de historische schatten van het museum ontdekken. Ze krijgen de kans om meer te leren over belangrijke kunstwerken en artefacten uit verschillende periodes en culturen.

Ze zullen versteld staan van de prachtige beeldhouwwerken, schilderijen en andere waardevolle stukken die het Louvre te bieden heeft. Van de Mona Lisa tot de Venus van Milo, kinderen zullen de kans krijgen om deze iconische werken van dichtbij te bekijken en hun betekenis te ontdekken.

De museum speurtocht leidt kinderen door verschillende zalen van het Louvre, waar ze worden ondergedompeld in de geschiedenis en schoonheid van de kunstwerken. Ze zullen meer te weten komen over de kunstenaars achter deze werken en de culturele en historische context waarin ze zijn gemaakt.

De historische schatten van het Louvre vertellen verhalen uit het verleden en bieden een uniek inzicht in de menselijke creativiteit en culturele diversiteit.

De museum speurtocht stimuleert kinderen om actief deel te nemen aan het leerproces. Ze kunnen vragen beantwoorden, puzzels oplossen en opdrachten uitvoeren die hen helpen om meer te begrijpen en verbinding te maken met de kunstwerken.

De museum speurtocht in het Louvre biedt kinderen de perfecte gelegenheid om zowel educatief als plezier te hebben. Ze zullen niet alleen kunst ontdekken, maar ook een gevoel van verwondering en bewondering ervaren terwijl ze zich onderdompelen in de wereld van historische schatten.

historische schatten

Enkele historische schatten om naar uit te kijken:

 • De Mona Lisa – het meest beroemde schilderij ter wereld, geschilderd door Leonardo da Vinci.
 • De Venus van Milo – een iconische marmeren beeldhouwwerk dat de godin van de liefde en schoonheid vertegenwoordigt.
 • De Vleugels van Verzet – een indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst en sculpturen.
 • De Egyptische afdeling – met mummies, farao’s en andere artefacten uit het oude Egypte.

Interactieve activiteiten om kinderen te betrekken.

De Speurtocht in het Louvre biedt verschillende interactieve activiteiten om kinderen te betrekken bij het leerproces. Van raadsels en puzzels tot hands-on opdrachten, kinderen zullen op een leuke en boeiende manier meer leren over kunstgeschiedenis.

Tijdens de speurtocht worden kinderen uitgedaagd om hun zintuigen te gebruiken en actief deel te nemen aan de ontdekkingstocht door het museum. Ze zullen niet alleen kijken naar kunstwerken, maar ook luisteren naar interessante verhalen, tastbare objecten onderzoeken en zelfs creatieve opdrachten uitvoeren.

Een van de hoogtepunten van de interactieve activiteiten is de interactieve rondleiding, waarbij kinderen samen met een gids op ontdekking gaan door het museum. De gids vertelt boeiende verhalen en stelt vragen aan de kinderen, waardoor ze actief betrokken worden bij het leerproces.

De Speurtocht in het Louvre biedt een unieke educatieve ervaring voor kinderen, waarbij ze spelenderwijs kennis maken met de kunstwerken en geschiedenis van het museum. Het is een leuke en interactieve manier om kinderen enthousiast te maken over kunst en cultuur.

Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan educatieve workshops en activiteiten, speciaal ontworpen om hun creativiteit en verbeeldingskracht te stimuleren. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen kunstwerk maken geïnspireerd op de werken die ze in het museum hebben gezien.

Enkele interactieve activiteiten die tijdens de Speurtocht in het Louvre worden aangeboden:

 1. Raadsels en puzzels: Kinderen kunnen uitdagende raadsels en puzzels oplossen die hen door het museum leiden en hen nieuwe informatie geven over de kunstwerken die ze tegenkomen.
 2. Hands-on opdrachten: Kinderen kunnen objecten aanraken en onderzoeken om meer te leren over de materialen, technieken en betekenis achter de kunstwerken.
 3. Speelse interacties: Er zijn interactieve installaties en multimediale presentaties die kinderen uitnodigen om op een speelse manier deel te nemen aan de wereld van kunst en cultuur.

Met deze interactieve activiteiten worden kinderen actief betrokken bij het ontdekkingsproces en ervaren ze de educatieve speurtocht Louvre op een leuke en boeiende manier.

Leerzaam en leuk voor het hele gezin.

De Speurtocht in het Louvre is niet alleen een fantastische kinderactiviteit, maar ook een geweldige ervaring voor het hele gezin. Ouders en volwassenen kunnen samen met hun kinderen genieten van een educatieve speurtocht en een onvergetelijke culturele ervaring beleven in een van ’s werelds meest beroemde musea.

Kinderen zullen enthousiast zijn om deel te nemen aan de interactieve rondleiding, vol spannende raadsels en puzzels die hen leiden naar belangrijke kunstwerken en historische schatten. Ze zullen op een leuke en boeiende manier meer leren over kunstgeschiedenis en hun nieuwsgierigheid en creativiteit worden gestimuleerd.

Terwijl de kinderen de educatieve speurtocht volgen, zullen ouders en volwassenen versteld staan van de prachtige kunstwerken die het Louvre te bieden heeft. Het is een unieke kans om samen met het gezin te genieten van de culturele rijkdom van het museum en een diepgaandere waardering voor kunst te ontwikkelen.

De Speurtocht in het Louvre is de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met het hele gezin, terwijl je tegelijkertijd een educatieve en vermakelijke ervaring beleeft. Creëer onvergetelijke herinneringen en ontdek samen de schoonheid van kunst en cultuur.

Praktische informatie en reserveringen.

Wil je deelnemen aan de Speurtocht in het Louvre? Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert, aangezien dit een populaire activiteit is. Het Louvre biedt een eenvoudig reserveringssysteem waarmee je jouw plaats kunt veiligstellen voor deze leuke en educatieve museum speurtocht.

Op de website van het Louvre kun je meer informatie vinden over de tijden, kosten en reserveringsmogelijkheden. Neem de tijd om de beschikbare data en tijdschema’s te bekijken, zodat je jouw bezoek goed kunt plannen.

De Speurtocht in het Louvre is niet alleen een spannend avontuur, maar ook een leerzame ervaring voor kinderen. Door dingen vooraf te reserveren, kun je er zeker van zijn dat je de speurtocht niet mist en dat je een geweldige tijd zult hebben in het Louvre.

Waarom reserveren belangrijk is

De Speurtocht in het Louvre is erg populair bij gezinnen en toeristen van over de hele wereld. Het reserveren van je plekje voor deze unieke museum speurtocht is daarom sterk aanbevolen. Door van tevoren te reserveren, voorkom je lange wachtrijen en teleurstellingen. Je kunt met een gerust hart genieten van de speurtocht, wetende dat alles geregeld is en jouw plaats is gegarandeerd.

“Reserveren was erg eenvoudig en het gaf ons gemoedsrust. We hoefden niet in de rij te staan en konden meteen beginnen aan de speurtocht. Onze kinderen vonden het geweldig!” – Familie de Vries

Reserveren via de website

 1. Bezoek de officiële website van het Louvre
 2. Zoek naar de pagina met informatie over de Speurtocht in het Louvre
 3. Klik op de ‘Reserveer nu’ knop
 4. Selecteer de gewenste datum en tijd
 5. Geef het aantal volwassenen en kinderen op
 6. Vul je persoonlijke gegevens in en voltooi de reservering

Tijden en kosten

De Speurtocht in het Louvre vindt meerdere keren per dag plaats, afhankelijk van de beschikbaarheid. De kosten van de speurtocht kunnen variëren, dus het is raadzaam om de actuele tarieven te controleren op de website van het Louvre. Houd er rekening mee dat de kosten zowel volwassenen als kinderen kunnen omvatten, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Maak van jouw bezoek aan het Louvre een onvergetelijk avontuur door de speurtocht van tevoren te reserveren. Mis deze unieke museumervaring niet en beleef een geweldige dag vol ontdekkingen en plezier met het hele gezin!

Maak van kunst ontdekken een avontuur.

De Speurtocht in het Louvre biedt een unieke manier om kunst te ontdekken. In plaats van passief langs schilderijen te dwalen, kunnen kinderen op een interactieve en avontuurlijke manier de kunstwerken verkennen. Deze museum speurtocht is speciaal ontworpen om kinderen te betrekken en hun nieuwsgierigheid te prikkelen.

Tijdens de speurtocht kunnen kinderen op eigentijdse wijze meer leren over de kunstwerken en de verhalen erachter. Ze worden uitgedaagd om vragen te beantwoorden, raadsels op te lossen en puzzels op te lossen, waardoor ze een diepgaandere waardering voor kunst ontwikkelen. Het is een interactieve rondleiding die kinderen op een speelse manier meeneemt door de fascinerende wereld van kunst.

Het hoogtepunt van de speurtocht is het ontdekken van geheimen en verborgen details in de kunstwerken. Kinderen zullen verbaasd zijn over wat ze allemaal kunnen vinden en ze zullen een gevoel van trots en voldoening ervaren wanneer ze een verborgen boodschap onthullen of een mysterie oplossen.

De Speurtocht in het Louvre is niet alleen leuk en avontuurlijk, maar ook educatief. Kinderen leren spelenderwijs over verschillende kunststromingen, kunstenaars en historische gebeurtenissen. Het is een ervaring die hun kennis en begrip van kunst zal vergroten.

Als je je kinderen wilt laten kennismaken met kunst op een leuke en boeiende manier, is de Speurtocht in het Louvre een uitstekende keuze. Het combineert plezier, avontuur en educatie in één interactieve ervaring. Mis deze kans niet om samen met je kinderen de wereld van kunst te ontdekken.

museum speurtocht

“De Speurtocht in het Louvre was een geweldige ervaring voor mijn kinderen. Ze hebben zoveel geleerd en waren enthousiast om kunstwerken te ontdekken. Het was een avontuur dat ze nooit zullen vergeten!” – Sophie, ouder

Een educatieve ervaring voor jonge kunstliefhebbers.

De Speurtocht in het Louvre is niet alleen een avontuurlijke zoektocht, maar biedt ook een waardevolle educatieve ervaring voor jonge kunstliefhebbers. Met de interactieve rondleiding kunnen kinderen op een speelse en boeiende manier nieuwe kennis opdoen over kunst en cultuur.

Tijdens deze educatieve speurtocht in het Louvre zullen kinderen worden uitgedaagd om historische schatten te ontdekken en kunstwerken te analyseren. Met behulp van leuke raadsels, puzzels en hands-on opdrachten worden ze gestimuleerd om hun creativiteit te gebruiken en hun kritisch denkvermogen te ontwikkelen.

De interactieve rondleiding is ontworpen om kinderen actief te betrekken bij het leerproces en hen te inspireren. Door zelf kunstwerken te onderzoeken en de verhalen erachter te ontdekken, worden ze aangemoedigd om een diepgaandere waardering voor kunst te ontwikkelen en hun eigen artistieke perspectief te ontwikkelen.

FAQ

Wat is de Speurtocht in het Louvre?

De Speurtocht in het Louvre is een avontuurlijke zoektocht speciaal ontworpen voor kinderen. Het is een interactieve en educatieve speurtocht in het Louvre Museum waar kinderen op een speelse en boeiende manier kunst kunnen ontdekken.

Voor welke leeftijdsgroep is de Speurtocht in het Louvre geschikt?

De Speurtocht in het Louvre is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het is speciaal ontworpen om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met kunst en geschiedenis.

Hoe lang duurt de Speurtocht in het Louvre?

De duur van de speurtocht kan variëren, afhankelijk van hoe lang je erover wilt doen. Gemiddeld duurt de speurtocht ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is mogelijk om de speurtocht op eigen tempo te voltooien.

Moeten we ons vooraf aanmelden voor de Speurtocht in het Louvre?

Ja, het is aan te raden om vooraf te reserveren voor de Speurtocht in het Louvre. Dit is omdat het een populaire activiteit is en het aantal plaatsen beperkt is. Reserveren kan via de website van het museum.

Is de Speurtocht in het Louvre ook beschikbaar in andere talen?

Ja, de Speurtocht in het Louvre is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, en meer. Bij het reserveren kun je aangeven in welke taal je de speurtocht wilt volgen.

Moeten we entree betalen voor de Speurtocht in het Louvre?

Ja, om deel te nemen aan de Speurtocht in het Louvre is een geldig entreebewijs voor het museum vereist. De kosten voor het entreebewijs kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd en het type kaartje dat je kiest.

Is de Speurtocht in het Louvre ook geschikt voor volwassenen?

Hoewel de Speurtocht in het Louvre speciaal is ontworpen voor kinderen, kunnen volwassenen ook deelnemen aan de activiteiten en genieten van de culturele ervaring. Het is een leuke en educatieve manier om meer te leren over kunstgeschiedenis.

Wat moeten we meenemen voor de Speurtocht in het Louvre?

Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je door het museum zult lopen. Daarnaast is het handig om een camera of smartphone mee te nemen om foto’s te maken van de kunstwerken die je tegenkomt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp